Посол Великої Британії: Україну не залишать віч на віч з Росією

Велика Британія і надалі буде підтримувати Україну у протистоянні російській агресії як у військовій, так і у економічній сферах.

Про це заявила надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу “Україна 24“, передають Вчасні Новини.

За її словами, Сполучене Королівство порушуватиме українське питання на дипломатичному рівні і не залишить Україну віч на віч з Росією.

“Для Великої Британії цілком зрозуміло, що Росія багатьма способами може послабити Україну, і вона намагалася це зробити. Це не тільки про військову силу, а ще про постачання енергоносіїв, і саме тому ми занепокоєні через “Північний потік-2”. Ми від самого початку пропонували відмовитись від розвитку “Північного потоку-2″, тому що ми бачили, як легко його можна використовувати як зброю”, – зазначила Сіммонс.

Читайте також: США в ОБСЄ: Росія – єдиний винуватець збройного конфлікту на сході України

Раніше британський таблоїд The Mirror повідомив, що Велика Британія готова перекинути в Україну 600 військовослужбовців спеціального призначення на тлі побоювань щодо можливого посилення російського вторгнення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.