Президент відповів на петицію щодо заборони в’їзду для росіян

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію активіста Сергія Стерненка щодо заборони в’їзду для росіян. Однак конкретно не зазначив, чи наполягатиме на запропонованих обмеженнях.

Про це повідомляють Вчасні Новини.

У петиції «Про обмеження права на в’їзд на територію України громадян держави-агресора Росії» мовилось про запровадження заборони для росіян на відвідування території України або запровадження візового режиму.

Зеленський подякував підписантам петиції за громадянську позицію. Він зазначив, що “на тлі російської агресії значна увага до цього питання цілком виправдана”.

«Запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Росією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема, з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень», – зазначив Зеленський

Він направив петицію прем’єру, секретареві РНБО та голові СБУ, які повинні проаналізувати пропозицію.

Водночас Зеленський нагадав про наявні обмеження для окремих громадян Росії, які відкрито підтримують окупацію українських територій, беруть участь у НЗФ або їздять до Криму. У 2015 році Україна скасувала можливість в’їзду для росіян за паспортами держави-агресорки. Наразі вони можуть в’їжджати за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами.

За словами Зеленського, прикордонники під час перетину іноземцями кордону відстежують імовірних порушників з «груп ризику».

Варто зазначити, що петицію на сайті президента Стерненко опублікував у листопаді. Всього за 8 днів вона набрала необхідних 25 тисяч підписів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.