ISW припускають прискорення темпів військових дій на сході України наступного тижня

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) висловили припущення, що загальний темп військових операцій проводяться уздовж лінії фронту підвищиться. Цьому сприятиме падіння температури повітря і подальше промерзання ґрунту.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Вони зазначили, що військові операції з обох сторін наразі суттєво ускладнені через зливи і, як наслідок, сильний бруд.

«Прогнозується, що протягом наступного тижня температура по всій Україні знизиться, що, ймовірно, призведе до замерзання землі і прискорення темпів бойових дій, оскільки обидві сторони підвищать мобільність», – йдеться у звіті.

Вони уточнили, що температура в районах на північному сході України, наприклад, уздовж лінії Сватове-Кремінна, з 28 листопада до 4 грудня впаде майже до нуля або нижче її денного максимуму.

«Ймовірно, ґрунту знадобиться кілька днів за умови стабільних негативних температур, щоб затвердіти, що означає, що наземні умови, найімовірніше, дадуть змогу збільшити темпи операцій по всій Україні протягом вихідних 3-4 грудня і наступного тижня», – наголошують в Інституті.

При цьому сказати напевно, чи готується яка-небудь зі сторін до відновлення великих наступальних або контрнаступальних операцій в цей час, вони наразі не можуть.

В Інституті зазначають, що російські окупанти, ймовірно, використовують інертні крилаті ракети Х-55 у своїй кампанії масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. Саме це підкреслює ознаку виснаження арсеналу високоточної зброї російських збройних сил.

Крім того, аналітики повідомляють, що російські офіційні особи можуть намагатися протидіяти зростаючому впливу керівника «Вагнера» Євгена Пригожина шляхом просування інших паралельних російських військових структур. У той самий час російські тактичні, логістичні та технічні невдачі продовжують знижувати бойовий дух російських військ і спонукають шукати цапів-відбувайлів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.