Єврокомісія підготувала нові санкції на випадок подальшої агресії РФ проти України

Про це заявила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в інтерв’ю Le Journal du Dimanche, цитує «Укрінформ».

За словами політикині, нові санкції проти Росії вже готові. Вона уточнила, що європейські країни координують свої дії зі Сполученими Штатами та НАТО. 

«Ми хочемо хороших відносин з Росією, але це залежить від її дій. Вона повинна припинити свої провокації», — сказала вона.

А що готують в США?

За словами радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, Байден під час розмови заявив Путіну, що санкції, до яких США не вдалися у 2014 році, у випадку вторгнення Росії в Україну готові запровадити зараз.

Згодом у Білому домі уточнили, що йдеться про повну ізоляцію Росії від міжнародної фінансової системи та зупинку роботи газопроводу «Північний потік-2».

Салліван також зазначив, що Байден не давав Путіну обіцянок, що Україна залишиться поза НАТО.

Путін нападе?

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. За даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

У Путіна прямо запитали на щорічній пресконференції у Москві 23 грудня, чи планує він напад. І він заявив, що дії РФ будуть залежати не від ходу перемовин з НАТО, а гарантій, що Альянс не буде розширюватися на схід. Тільки так, вважає Путін, Росія почуватиметься в безпеці.

Тоді ж очільник Кремля звинуватив українську владу у тому, що вона нібито готує якусь військову операцію на Донбасі. У Міністерстві закордонних справ України це одразу спростували.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.