Кадиров пригрозив приєднати Україну до Росії. Українців вважає «своїм народом»

Про це він розповів журналістам під час пресконференції 26 грудня.

«Якщо взяти українське проблемне питання, то це навіть не рівень президента [Росії Володимира] Путіна, це мій рівень. Якби мені доручили, то я давно розв’язав би це питання: або приєднав би Чеченську Республіку до України, або забрав би», ㅡ заявив Кадиров. 

Він зазначив, що ухвалити такі рішення не дозволяють «державні нормативні домовленості». Але додав: якщо президент України Володимир Зеленський не змінить напрямок роботи ㅡ може почати діяти інакше. 

«Я переконаний, що якщо пан Зеленський та його команда будуть себе так поводити, то Україну давно мають приєднати до нашої країни. Україна ㅡ це наша територія, українці ㅡ наш народ. Я і тоді казав, що після Криму треба було брати Київ. Тому що якщо буде існувати Київ, для західних країн буде місце. Ми ㅡ піхота і готові виїхати та виконати наказ без проблем», ㅡ заявив Кадиров.

Загострення на кордонах

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. За даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

У Путіна прямо запитали на щорічній пресконференції у Москві 23 грудня, чи планує він напад. Він відповів, що дії РФ будуть залежати не від ходу перемовин з НАТО, а гарантій, що Альянс не буде розширюватися на схід. Тільки так, вважає Путін, Росія почуватиметься в безпеці.

Речник Путіна заявив, що «Росія першою не нападає», а звинувачення України і Заходу в агресії назвав безпідставними.

Сам же очільник Кремля звинуватив українську владу у тому, що вона нібито готує якусь військову операцію на Донбасі. У Міністерстві закордонних справ України це одразу спростували.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.