Понад 4 млн грн заробітку на наркотиках: у Кривому Розі затримали та взяли під варту підозрюваних у наркоторгівлі

Про це повідомив Департамент боротьби з наркозлочинністю (ДСР) Нацполіції. Правоохоронці нам уточнили, що суд Києва взяв підозрюваних під варту. За даними наших джерел у правоохоронних органах, ідеться про групу «Двадцятівські»

За даними слідства, щоденно дилери продавали близько шести тисяч доз психотропу завдяки екіпажам автомобілів, які курсували містом. Наркотики фасували у трубочки та збували «із рук у руки». Група мала чітку ієрархію, до її складу входило понад 20 людей, кожен з яких відповідав за свій напрямок «роботи»: організація, постачання метамфетаміну, фасування, збут, контроль коштів. 

«Дії наркозбувачів суворо контролювалися “групою фізичної підтримки”, до якої входили професійні спортсмени. У разі невиконання збувачами нормативів із продажу психотропу або спроби сторонніх дилерів здійснювати продаж “заборонених речовин” на їхній території вони здійснювали психологічний та фізичний тиск», — розповіли в поліції. 

За даними правоохоронців, за добу члени угруповання продавали близько 6 тисяч доз метамфетаміну на суму у 100 тисяч гривень. Це дозволяло їм щомісяця заробляти близько 4 мільйонів гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили метамфетамін, канабіс, зброю, набої, багато мобільних телефонів, сім-карт та банківських карток, а також гроші. У разі доведення вини підозрюваним загрожує до 12 років тюрми

Що відомо про наркобізнес у Кривому Розі?

На території міста діє кілька груп, які ділять територію між собою. Серед них «Краснобалівські», «Мамедівські», роми, «Двадцятівські». Раніше правоохоронці затримали підозрюваних членів наркогрупи «Краснобалівські», на початку грудня суд взяв їх під варту. 

Детальніше про наркобізнес в Кривому Розі та про причетність до цього колишніх правоохоронців читайте у нашому матеріалі.

Боротьба з наркоторгівлею

У листопаді в Україні запрацював чат-бот від патрульної поліції, який викриває збут наркотиків. Там можна анонімно сповістити про знайдені заборонені речовини та виявлених людей, які їх залишили, так званих закладників.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи «закладника», достатньо відкрити програму, зайти в чат-бот, вказати свій населений пункт і адресу, де побачили порушення.

А в грудні 2020-го Верховна Рада погодила зміни до Кримінального процесуального кодексу, які дозволять суддям не визначати розмір застави у провадженнях щодо наркозлочинів. Раніше така практика застосовувалася лише до особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я людини, зокрема — до вбивств.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.