Окупанти поглиблюють вивчення російської мови в школах ОРДЛО

Поки на вільній території України деякі нардепи, викладачі та пересічні громадяни біснуються через українську в обслуговуванні, окупанти збільшують кількість годин російської мови та літератури в закладах освіти.

Про це повідомляють окупаційні ЗМІ з посиланням на заяву ректора Луганського педагогічного університету Жанни Марфиної, передають Вчасні Новини.

Наразі йдеться про окупований Луганськ, де так зване «МОН» збільшило кількість годин на вивчення російської мови і літератури в загальноосвітніх закладах.

Метою назвали «збереження мови як невід’ємної частини культури».

«Донбас в силу історичних умов став регіоном міжетнічної взаємодії представників цих багатьох етносів, для яких російська стала рідною», – заявила вона.

Крім того, нагадала, що окупаційна «влада» ще раніше «закріпила право жителів вважати російську мову державною» і саме російська має статус «єдиної державної» на окупованій території Донецької та Луганської областей.

«Сьогодні на Донбасі робиться все для того, щоб російська мова, як невід’ємна частина нашої культури, зберігалася і розвивалася. Так, у Луганську, Міністерство освіти і науки в базовій частині навчальних планів загальноосвітніх установ на 2020-2021 навчальний рік збільшило кількість годин для вивчення російської мови і літератури, введені програми поглибленого вивчення російської мови і літератури, здійснюється професійна перепідготовка педагогів за програмою «Російська мова і література», – додала вона.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.