Поки МОН та університет мовчать, Більченко виступає на каналі ОРДО й отримує посвідчення РФ (фото, відео)

Скандальна викладачка університету національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко на пропагандистському каналі ОРДО заявила, що помилялася раніше, коли казала про Майдан та наявність російських військ на Донбасі.

Подробиці. Скандальна викладачка університету імені Драгоманова Євгенія Більченко заявила, що на Донбасі немає російських військ, а раніше вона помилялась. Крім того, стала членкинею «Международного союза поэтов» у Росії. (відео, фото дивіться нижче)

Раніше ми писали про те, що викладачка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко назвала Україну «американською колонією» і заявила, що закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» є «опухлим лімфовузлом» в хворому тілі.

Саме через такі скандальні заяви у соцмережах стався справжній вибух, через який навіть Міністерство освіти та науки вимушено було відреагувати, проте якось дуже й дуже невпевнено. Тоді казали лише про заяву Більченко щодо української мови в Україні й закликали не доводити все «до абсурду».

«Нас, україномовних та російськомовних, об’єднує те, що ми всі – українці. І ми всі маємо турбуватися про нашу країну та нашу мову. Наше завдання як суспільства, що постійно розвивається, – дійти однієї системи координат»», – йшлося в повідомленні.

Згодом у МОН заявили, що взагалі не мають повноважень брати на роботу чи звільняти працівників вишів і що це має робити адміністрація навчального закладу.

Вчора, 27 січня, викладачка філософії та культурології Національного педуніверситету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко стала членкинею «Международного союза поэтов» у Росії і похизувалась фотографією посвідчення у Фейсбуці.

«Привітайте мене, друзі. А це, мої бідні вороги, мені «Кремль вручив в Магадані». Насправді, рідні: усе просто. Ще в грудні мене прийняли у «Международный союз поэтов» (Санкт-Петербург прийняв), а вчора надіслали посвідчення. Я – чужа до всього символічного, але ця іпостась – для мене реально честь, правда. Дякую, Ленінграде, працюємо», – заявила професорка.

Поки МОН та університет мовчать, Більченко виступає на каналі ОРДО й отримує посвідчення РФ (фото, відео)

Проте сьогодні, 28 січня, вона пішла далі… Більченко дала коментар пропагандистському каналу «ЮНІОН», який транслюється на окупованій території Донбасу.

Так, на запитання «журналістки» про те, чому вона під час Революції Гідності давала коментарі українським ЗМІ і словами підтримувала все, що відбувалось, хоча «знала вже тоді всю правду та хто кого вбиває», Більченко заперечила.

«Тоді я не знала. Тоді я не знала правду. Тоді у мене була чітка картина, що на Донбасі знаходиться російська армія і що люди пішли воювати проти російської армії. З того, що я побачила на війні, я побачила, що вбивають мирних людей і що російської там немає. Російської армії немає», – заявила викладачка університету національного педагогічного університету імені Драгоманова Євгенія Більченко.

Власне, тут вже питання йде не про мову. Та чи буде звільнена викладачка з університету, де все ж таки планується проведення слухання з приводу цього питання на засіданні Вченої ради університету?

Чи, може, нарешті, включиться Служба безпеки України й покладе край?

Принаймні, у цьому інтерв’ю проросійському каналу Більченко заявила, що бігти «до Європи, як зараз стало модним в Україні та де йде велика міграція українців» вона не збирається.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.