Резніков: На кордоні з Україною перебувають близько 112 тис. військових РФ, разом із морською та авіаційною компонентою – близько 130 тис.

На кордоні з Україною перебувають близько 112 тис. військових РФ, а разом із морською та авіаційною компонентою їхня кількість сягає близько 130 тис., повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Наразі ми спостерігаємо за частинами, які нараховують близько 112 тис. осіб, а з морською та авіаційною компонентою це близько 130 тис. осіб. У квітні минулого року бойовий компонент, який стягувала Росія, становив 126 тис. осіб. Отже, кількість тоді і зараз співмірна. Неспівмірною є реакція”, – сказав Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю.

Міністр оборони зазначив, що Росія стягнула на 300 танків більше, ніж навесні, але кількість сучасних протитанкових засобів, які на сьогодні мають українські військові, зокрема “Стугна”, “Корсар”, Javelin, NLAW, на порядок більша, ніж кількість потенційних мішеней.

Крім того, Резніков звернув увагу на те, що спостерігається перехід шести великих десантних кораблів із Північного та Балтійського флотів РФ, які увійшли в Середземне море та можуть увійти в Чорне море.

“Ми знаємо, які підрозділи морської піхоти перебувають у них на борту, і ще краще про це знає авіаносна група військово-морського флоту США”, – повідомив Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.