Кравчук пов’язав загострення на Донбасі з санкціями проти Медведчука, але не вважає помстою

Загострення ситуації на Донбасі пов’язано з тим, що Україна ввела санкції проти кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв’ю DW, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Кравчук не вважає загострення на Донбасі ескалацією конфлікту. Водночас визнає, що воно все ж відбувається. І пов’язав це з санкціями проти Медведчука.

«Я думаю, це пов’язано саме з тим, що Україна почала активно діяти. З тим, що Зеленський наклав санкції на проросійські канали та їх пропаганду, ввів санкції проти Медведчука. Тобто вони відчули, що Україна перейшла від слів до справи. Плюс, як Європа оцінила дії Росії, ситуація з «Північним потоком-2», виступи Байдена і його команди. Вони зрозуміли, що ситуація не на їхню користь і почали показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити», – заявив Кравчук.

Читайте також: Україна очікує міжнародну реакцію на обстріли 26 лютого: поранено 11 військових ЗСУ

При цьому, на його думку, загострення на Донбасі не є прямою помстою РФ за санкції щодо Медведчука.

«Я не думаю. Це – не помста. Тому що вони ніколи не припиняли реалізацію ідеї, що Україна повинна бути «під Росією», ніколи. Цю тезу ніхто не відміняв. Тому нам, щоб остаточно відірватися від Росії, потрібно реально стати членом ЄС, реально стати членом НАТО, реально отримати статус особливого партнера США. І це ми не просимо. Ми знаємо, що апетити Росії не закінчуються на Україні», – зазначив глава української делегації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.