У Росії знову заявили про порушення прав російськомовних людей в Україні та країнах Балтії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров поскаржився Раді Європи (РЄ) на проблему порушення прав російськомовного населення в Україні і в країнах Балтії.

Відповідний документ з’явився на сайті відомства, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністр МЗС РФ направив послання Генеральному секретарю РЄ Марії Пейчіновіч-Бурич з нагоди 25-річчя вступу Російської Федерації до Ради Європи.

«Відсутність належної реакції на такі масові й довгострокові порушення прав людини, як дискримінація російського і російськомовного населення в Україні та в країнах Балтії, розхитує авторитет Ради Європи. Організація, що виникла на руїнах Другої світової війни, не повинна байдуже дивитися на прояви історичного ревізіонізму і звеличення посібників нацистів», – заявив Лавров.

Нагадаємо. Цього ж місяця Лавров вже заявляв про нібито порушення прав російськомовного населення в Україні. Він нагадав, що з вересня 2020 го на Україні почався процес «видавлювання мов нацменшин» з громадської та освітньої сфер, і підкреслив, що Росія особливо стурбована даними порушеннями.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.