Запорізька АЕС перебуває під повним контролем України – «Енергоатом»

Наразі всі чотири атомні станції перебувають під контролем України та працюють у штатному режимі

Заява російських окупантів про встановлення контролю над Запорізькою АЕС не відповідає дійсності, це продовження інформаційної війни окупантами. Про це повідомили в НАЕК «Енергоатом».

«Інформація російських пропагандистських ЗМІ про те, що загарбники буцімто взяли під контроль Запорізьку АЕС, є цинічним фейком», – йдеться в повідомленні.

Порушень умов безпечної експлуатації немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на усіх АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

Раніше Зеленський заявляв, що російські окупаційні сили намагаються захопити Чорнобильську АЕС.

Також повідомлялося, що російські окупанти прорвалися в Чорнобиль. Радіація може накрити Європу.

Ще Росія розбомбила острів Зміїний: бійці ЗСУ тримають оборону. Нагадаємо, у Сумах точаться бої з окупантами на танках, є жертви (відео). Також у Вугледарі окупанти обстріляли лікарню, є загиблі та поранені (фото).

Як відомо, ЗСУ знищили «Джавелінами» 15 російських танків біля Глухова. До слова, окупанти застосували авіацію для захоплення острова Зміїний.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.