Кравчук: навіть з агресором потрібно розмовляти

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що переговори у «нормандському форматі» потрібні, але проблеми можуть з’явитися з приводу консультацій з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це Леонід Кравчук повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Подробиці. За словами Кравчука, консультації лідерів «нормандської четвірки» потрібні для врегулювання ситуації на Донбасі. Проте наразі інформації про можливі переговори немає.

«Я знаю, що йдуть консультації, питання непросте. Думаю, не буде проблем з консультаціями з канцлером Німеччини та президентом Франції. Можуть, на мою думку, виникнути проблеми з приводу консультацій з президентом Путіним. Але поки що фактів, які свідчать про те, чи помиляюся я, або вони про щось домовилися, у мене, на жаль, немає», – наголосив Кравчук.

Голова української делегації ТКГ також вважає, що з агресором потрібно говорити, тож Київ має бути активний щодо організації переговорів. Він підкреслив, що міжнародна спільнота має бачити кроки України задля врегулювання ситуації.

«Навіть з агресором, з ворогом треба зустрічатися, коли йдеться про життя людей, мир в Україні. Сподіваємося, що якщо всі разом запропонують якісь нові схеми, дорожню карту, пропозиції, зустрічні плани – можливо, це вплине на Росію», – додав Кравчук.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.