Кулеба: «Режим тиші» практично зруйновано

Режим припинення вогню на Донбасі практично зруйновано, про що свідчить зростання кількості обстрілів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в колонці для французького видання Le Figaro, опублікованій 28 березня, йдеться у перекладі, що оприлюднений на сайті посольства України у Франції.

Подробиці. Кулеба розповів, що російсько-українська війна на Донбасі триває вже 7 років. Він нагадав, що Україні вдалося цей час досягти кількох зрушень : звільнення утримуваних осіб, відновлення моста у Станиці Луганській, розведення сил і засобів на кількох ділянках.

«На жаль, незважаючи на грандіозні дипломатичні зусилля України, Франції та Німеччини для досягнення миру, жодного сталого вирішення так і не було досягнуто. Режим припинення вогню надалі порушується, щотижня ми втрачаємо людські життя. Безпекова ситуація продовжує погіршуватися. Цифри говорять самі за себе. За п’ять місяців від 27 липня 2020 року, коли був введений посилений режим припинення вогню, до кінця 2020 року чотири українські військовослужбовці загинули внаслідок бойових дій, 21 був поранений. Уже в перші два місяці 2021 року було вбито 14 українських військовослужбовців і 35 поранено. Один місцевий мешканець трагічно загинув під час обстрілів. Явне зростання кількості обстрілів демонструє, що посилений режим припинення вогню майже зруйнований», – заявив міністр.

Читайте також: Клімкін про обстріли біля Шумів: слід припинити вдавати, що все «нормально»

Нагадаємо. 26 березня в районі селища Шуми Донецької області незаконні збройні формування Росії відкрили вогонь із мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів. Внаслідок обстрілів загинуло четверо та отримали поранення двоє українських військовослужбовців.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.