РНБО відмовилася розглядати продаж росіянам серіалу «Кварталом 95» (документ)

Гумористичний серіал «Папік-2» виробництва «Квартал 95» був проданий в обхід санкцій, і сьогодні його крутять на російському каналі

Про це йдеться у відповіді апарату РНБО на інформаційний запит агенції «Українські новини», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Рада національної безпеки й оборони України (РНБО) не розслідуватиме факт продажу в обхід санкцій прав на трансляцію серіалу «Папік» виробництва «Студії «Квартал 95» російському телеканалу «СТС».

У РНБР вказали, що держорган не займається питанням безпосередньо реалізації та контролю дотримання економічних санкцій, що були застосовані до ТОВ «СТС Медіа» – власника згаданого каналу.

«Відповідно до п. 6 зазначеного рішення РНБО України реалізацію персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) та моніторинг їх ефективності забезпечують Кабінет міністрів України, Служба безпеки України та Національний банк України відповідно до компетенції», – йдеться у відповіді.

У Раді нацбезпеки також підтвердили, що відповідно до рішення від 14 травня 2020 року щодо «СТС Медіа» мають бути застосовані спеціальні економічні обмеження.

РНБО відмовилася розглядати продаж росіянам серіалу «Кварталом 95» (документ)

Нагадаємо. Серіал «Папік-2» зняла компанія президента України Володимира Зеленського «Квартал 95». Він увійшов у топ-5 найкращих програм російського телебачення.

14 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів економічні санкції до деяких юридичних осіб. Зокрема, це стосувалось ТОВ «СТС Медіа» – російського федерального телеканалу, що належить холдингу «СТС Медіа». Проти «СТС Медіа» на три роки указом № 184/2020 застосовані обмежувальні економічні заходи, зокрема обмеження торгових операцій та зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань.

Раніше російський телеканал СТС з держінвестиціями купив права на адаптацію проєкту Кварталу 95 «Ліга сміху». За оцінками учасників ринку, студія «Квартал 95», в якій Зеленському до президентства належала 18%-а частка, надала права на адаптацію шоу і може отримувати до $15 000 за кожен епізод.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.