Це про справедливість: Шмигаль анонсував нові правила отримання субсидій

З травня цього року вводяться нові правила відбору субсидіантів. Одержувачі субсидій повинні подати нову заявку.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Шмигаль повідомив, що у травні отримувачі субсидій мають подати нову заявку онлайн або по через пошту. Процес прийому документом триватиме п’ять місяців.

За його словами, в Україні вводяться нові правила відбору субсидіантів.

«Вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидія призначатися не буде. Якщо хтось має на депозитному рахунку в банку більше 100 тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень — їм субсидію не призначать», – сказав він.

Окрім того, з травня всім одержувачам субсидію надаватимуть «живими» грошима. На даному етапі таких 92% від загальної кількості.

«Для більшості одержувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила – це про справедливість. Коли держава збільшує і платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат, і процес справедливої ​​верифікації – це державна позиція, яку ми будемо підтримувати», – розповів глава уряду.

Читайте також: Стало відомо, кому і за яких умов відмовлять в отриманні субсидії

Раніше в Міністерстві фінансів повідомили, що Кабінет міністрів посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення соціальної підтримки населення. При цьому деталі документу не розголошувалися. Експерти прогнозували, що допомогу можуть втратити 100 тисяч українців.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.