Зеленський знайшов місце для переговорів з Путіним: зустрітися можна у Ватикані

Президент України Зеленський заявив, що зустріч з президентом Росії Путіним у Ватикані обов’язково відбудеться, а зустрітися можна у Ватикані.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю газеті la Repubblica.

Подробиці. Президент зазначив, що зустріч обов’язково відбудеться. Вона необхідна, щоб припинити війну на Донбасі. Зеленський переконаний, що Ватикан – ідеальне місце для діалогу про мир.

«Зустріч обов’язково відбудеться. Необхідно зупинити війну на Донбасі і просуватися до справедливого і міцного миру. Але яким має бути порядок денний цих переговорів? Які кроки приведуть нас до миру? Де і коли будуть узгоджені ці кроки? Це відкриті питання, і, на мій погляд, ми отримаємо відповіді, як тільки почнуться прямі консультації між Апаратом Президента України і Адміністрацією Президента Росії», – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що зі свого боку вже дав всі доручення щодо організації консультацій керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку.

«Зрозуміло, що реального прямого сполучення між Україною і Росією давно не було. Це, звичайно, не сприяє зміцненню взаємної довіри. Мені здається, що зустріч, для початку, її можна провести в місці, яке уособлює мир і діалог», – сказав він.

За його словами, Ватикан може бути оптимальним місцем з усіх точок зору. Зеленський вважає, що він дійсно був би ідеальним місцем для мирного діалогу.

«Святий Престол є моральним авторитетом на глобальному рівні, який завжди ефективно грав роль посередника, оскільки він неупереджений і надійний для всіх сторін у конфлікті. Саме з цієї причини Апостольський Престол часто в історії покликаний вирішувати конфлікти між державами шляхом побудови мирного майбутнього», – сказав президент.

Він додав, що посередник з такими повноваженнями міг би принести впевненість, якої досі бракувало в спробах досягти угоди. Місце зустрічі повинно викликати довіру в обох сторін, підкреслив Зеленський.

«Тільки тоді цей діалог буде ефективним, і ми дійсно зможемо говорити по суті», – резюмував президент.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.