На тимчасово окупованій території Херсонської області проводиться підготовка до т.зв. "референдуму"

На тимчасово окупованій території Херсонської області російськими військами та колаборантами проводиться підготовка до так званого “референдуму”, повідомляють у Генеральному штабі Збройних Сил України.

“На тимчасово захопленій території Херсонської області окупантами проводиться підготовка до проведення так званого “референдуму”, друкуються бюлетені, уточнюються особисті дані місцевих громадян України. При цьому, російські загарбники продовжують перешкоджати виїзду за межі захопленої території мирним жителям”, – зазначено у повідомленні Генштабу.

На тимчасово захопленій території Запорізької області окупанти оглядають будинки місцевих жителів з метою виявлення місць проживання представників силових структур України. Здійснюють перепис місцевого населення, пересування по тимчасово захопленій території без документів, що засвідчують особу, заборонено.

Як повідомляється, у особового складу, який звозять для поповнення втрат з окупованих територій Донецької та Луганської областей, вилучають особисті документи, що не дозволить ідентифікувати цих осіб у разі загибелі. Почастішали випадки пошуку військовослужбовцями противника нових способів уникнення участі в бойових діях. Особовий склад вдається до дезертирства, здачі в полон та самокаліцтва.

Противник продовжує наступальні дії у зоні ООС з метою встановлення повного контролю території Донецької та Луганської областей.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка істотних змін не зазнала, ознак формування супротивником наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог здійснював систематичні обстріли із артилерії, зокрема і реактивних систем залпового вогню, по містах Харків і Дергачі та населеному пункту Прудянка.

На напрямку Ізюм – Барвінкове окупанти здійснили спробу наступу в районі Нової Дмитрівки. Зазнали втрат і відійшли.

На Донецькому та Таврійському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції українських військ уздовж лінії зіткнення з мінометів та ствольної артилерії.

На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ, під прикриттям вогню артилерії, продовжують удосконалення інженерного обладнання позицій, поповнюють запаси матеріально-технічних засобів, боєприпасів та пального, проводять повітряну розвідку. Російські окупанти намагалися покращити тактичне положення своїх військ в напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, із втратами відійшли.

На тимчасово захопленій території Харківщини, в районі селища Левківка Ізюмського району, противник організував пункт збору пошкодженої техніки, де здійснюється ремонт та відновлення військової техніки. Російські загарбники продовжують проводити так звані “фільтраційні заходи” в окремих населених пунктах, тимчасово непідконтрольних українській владі.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.