Російські війська пошкодили або зруйнували вже понад 15 бібліотек в Україні

Російські війська пошкодили або зруйнували вже понад 15 бібліотек в Україні, повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Долучився до онлайн-зустрічі зі Загальнопартійною депутатською групою Великої Британії з питань бібліотек, інформації та знань. На ній сповістив колег про поточну ситуацію в Україні та про ризики для бібліотек, архівів та культурних закладів від російського вторгнення. Адже російські війська варварськи руйнують все на своєму шляху. Як наслідок – уже понад 15 бібліотек зазнали пошкоджень чи руйнувань. Думаю, це, на жаль, не остаточна цифра”, – написав Ткаченко у телеграм-каналі.

Зазначається, що міністр закликав британських парламентарів, чиновників, керівників культурних установ допомогти Україні.

Зокрема, у довгостроковій перспективі це може бути фінансова підтримка: кошти на відновлення, грантова підтримка книжкової сфери через Український інститут книги, розповсюдження української літератури за кордоном.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.