ДБР вивчить відео Бутусова, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20»

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) перевірять законність дій журналіста Юрія Бутусова на відео, яке він виклав у мережі, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передають Вчасні Новини.

ДБР відкрило справу щодо журналіста Юрія Бутусова, який сперечався з президентом Володимиром Зеленським під час пресмарафону 26 листопада.

«28 листопада 2021 року журналіст виклав відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм. Він супроводжує свій постріл словами: «по окупантах вогонь». Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну», – йдеться в повідомленні.

Усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Будуть перевірені також і можливі посадові порушення тими особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння.

Сам Бутусов у коментарі до відео, яке він опублікував на своїй сторінці у Facebook, написав, що воно було записано під час тренування підрозділів територіальної оборони одного з регіонів України.

“Час та місце зйомки буде вказано колись пізніше. Відео знято давно. Це не теперішній час, тому що зараз я перебуваю в Києві”, – пояснив журналіст.

Читайте також: Бутусов та Лерос заявили, що позиватимуться до Зеленського через наклеп

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.