У Слов’янську затримали вчителя фізики, який наводив снаряди рф на школи та позиції ЗСУ

У Слов’янську Донецької області Служба безпеки викрила двох пособників російських окупантів, які збирали дані про місця дислокації та маршрути переміщення підрозділів сил оборони.

Про це повідомили СБУ та Офіс генерального прокурора у Телеграмі.

«За даними слідства, у березні – жовтні 2022 року вчитель фізики однієї зі шкіл з власного акаунту через месенджер зливав місця розташування військовослужбовців ЗСУ у місті Слов’янськ. Текстову інформацію він поширював в чат-боті так званої «народної міліції ДНР», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що чоловіки передавали до так званої «народної міліції ДНР» локації соціальних об’єктів, зокрема загальноосвітніх навчальних закладів у Слов’янську.

Комунікацію з росіянами чоловіки підтримували через анонімні месенджери, а для передавання закритих даних використовували спеціально створений чат-бот.

«Звіти» доповнювали фотоматеріалами й докладним описом прилеглої місцевості.

Під час обшуків у них вилучено мобільні телефони й комп’ютери з доказами. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.