Бойовики на Донбасі важко поранили ще одного українського військового — штаб

Про це повідомив пресштаб операції Об’єднаних сил.

Так, про перше поранення штаб розповідав ще у ранковому зведенні. А вже станом на 17:00 важкопоранених українських військових стало двоє. Вони перебувають у лікарні.

Усього з початку доби бойовики 9 разів порушували режим припинення вогню, зокрема один раз стріляли із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Біля Нью-Йорка бойовики тричі стріляли з автоматичних та станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Поблизу Новозванівки вони застосували протитанкові ракетні комплекси. Неподалік Гнутового проросійські найманці використали безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинули постріли ВОГ-17.

Неподалік Новолуганського бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Мар’їнки — з мінометів калібру 120 мм. На околицях Красногорівки та Травневого, що на Донеччині, вогонь відкривали з автоматичних станкових гранатометів.

Ситуація на Донбасі

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я. Однак упродовж режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків уже загинули не менш як 70 українських військових. Ще понад 270 бійців зазнали поранень.

Також військові підриваються на вибухівках. За даними Міноборони, з початку війни станом на середину вересня 2021 року на вибухівках підірвалися щонайменше 1 178 українських військових, із них 257 — загинули.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. За даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав інформацію про загрозу нападу на Україну штучно створеною істерикою. Він припустив, що це Київ хоче почати військові дії, щоби звільнити окуповані території.

Проте вже 18 грудня у Москві продемонстрували нову риторику. Заступник голови Міністерства закордонних справ Олександр Грушко заявив, що якщо Захід не сприйматиме серйозно запропоновані Москвою «гарантії безпеки», які передбачають невступ України в НАТО, то Росія застосує «військово-технічну альтернативу».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.