Рівненський футбольний клуб оштрафували за інтерв’ю недержавною мовою. У команді обіцяють виправитися

Про це йдеться на сайті клубу.

Рішення про штраф ухвалив контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу через порушення регламенту, який зобов’язує представників клубу давати післяматчеві інтерв’ю українською мовою.

У правилах сезону 2021-2022 років йдеться: якщо представник клубу не володіє українською мовою — клуб має забезпечити йому перекладача. Ще рік тому, в сезоні 2020/2021 років регламент дозволяв інтерв’ю російською мовою.

Гравець «Вереса» дав інтерв’ю недержавною мовою після матчу 17 туру чемпіонату України між «Вересом» та «Динамо», який відбувся 4 грудня. Розмір штрафу «Верес» не уточнив. 

Клуб також оголосив, що готовий організувати курси української мови для своїх представників, однак зауважив, що це рішення не стосується іноземців — лише громадян України.

Президент «Вереса» Іван Надєїн зазначив, що цілком підтримує вимогу до українських футболістів давати інтерв’ю державною мовою.

«Я також розумію, що є футболісти, які погано знають українську. Зараз вже є тенденція, що їм за це навіть трохи соромно. Інформаційні повідомлення для преси від працівників клубу повинні бути українською мовою», — вважає він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.