У Києві створять штаб територіальної оборони через скупчення російських військ на кордоні

Про це заявив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко на нараді 27 грудня.

За його словами, систему тероборони столиці мають розгорнути вже найближчим часом, набір резервістів уже триває. Крім того, у січні планують провести командно-штабні навчання територіальної оборони Києва. 

Під час наради також обговорили дії міських служб за різних варіантів розвитку ситуації на Донбасі, а також розпланували координацію всіх структур і підрозділів в умовах загроз безпеці.

«Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, й до найгіршого», — наголосив міський голова Віталій Кличко.

За його словами, у влади міста має бути чіткий план дій у критичній ситуації, а також відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів.

Кличко також наголосив на необхідності особливої уваги до безпеки об’єктів критичної інфраструктури міста. Таких об’єктів у Києві — понад 500. Їх, у випадку надзвичайної ситуації, мають взяти під охорону різні відомства. Це, зокрема, Нацполіція, військові та підрозділи територіальної оборони.

Інші заходи безпеки в Києві

У Києві 21 грудня опрацювали план проведення перевірок готовності територіальної системи оповіщення з увімкненням електричних сирен. Також у місті обіцяли проводити навчання, щоб люди без паніки розуміли, що робити. 

Влада Києва заявила, що перевірить бомбосховища — частину мають відремонтувати. Якщо об’єкт придатний як укриття, його промаркують.

Крищенко наголосив, що у Києві також є понад 4 тисячі обʼєктів подвійного призначення: підвали, підземні паркінги, підвальні магазинчики тощо. Багато з них — у комунальній власності та в разі тривоги готові прийняти людей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.