У Великій Британії з’явилася вакансія короля острова: треба опікуватися замком і приймати гостей

Про таке пише Guardian.

У вакансії вказано, що король має залишатися на посаді упродовж 10 років. У період з квітня по вересень йому потрібно буде приймати, обслуговувати та розважати гостей, а решту часу проводити на свій розсуд. Розмір зарплатні в оголошенні не вказано.

Посада короля острова є офіційною — існує особливий ритуал вступу до неї, як це зазвичай буває в Британії: майбутнього монарха садовлять на дерев’яний трон, дають до рук стару шаблю та надягають шолом, а після цього йому на голову виливають кілька відер алкоголю. 

А що з попереднім королем?

Попереднім королем острову Піл був Стів Четтевей, але він вирішив залишити посаду в березні 2021 року. Від його коронації у 2007 році минуло 13 років. Поки правитель відсутній, баром керує місцева пивоварня.

Чим особливий острів?

Острів Піл розташований в адміністративних межах міста Барроу-ін-Фернесс, за 800 метрів від півострова Фернесс. До нього можна дістатися поромом, що ходить з квітня по вересень, або й просто пішки (під час відпливу).

На початку 1300-х років ченці абатства Фернесс побудували на острові замок, щоб стримувати шотландських рейдерів.

Там чудові заходи сонця, тюлені на піщаних пляжах та змога прогулятися під час відпливу до сусіднього острова пішки. До недавнього часу екскурсії 40 років проводила одна і та сама людина — Джон Мерфі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.