Рятувальники попереджають про різке погіршення погоди 30-31 січня

Очікуються сильні пориви вітру, у Карпатах – значний сніг, хуртовини

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про небезпечні метеорологічні явища в Україні 30-31 січня. Як повідомляється на офіційному сайті ДСНС, за даними Укргідрометцентру, 30-31 січня в Україні очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

«У західних областях – місцями 25 м/с, у Карпатах – 25-30 м/с, хуртовини; на дорогах країни ожеледиця. 30 січня в Карпатах, вночі у західних та Житомирській областях значний сніг (I рівень небезпечності жовтий)», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у Києві та області 30-31 січня очікуються пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця (I рівень небезпечності жовтий).

«Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць», – зазначають у ДСНС.

Раніше повідомлялося, що в Україні через погіршення погоди залишилися без світла 349 населених пунктів, відключення зафіксовані у 10 областях. Зазначалося, що внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 349 населених пунктів.

До слова, триметровий хрест із Софійського собору впав під натиском вітру.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.