У Кремлі заявили про підготовку до зустрічі глав «нормандії», але без Зеленського

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив про підготовку до відеоконференції лідерів РФ, Німеччини та Франції. Зокрема, вони обговорюватимуть загострення на Донбасі.

Про це повідомляють «РИА Новости», передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Пєскова, наразі проводиться організаційна підготовка до зустрічі Володимира Путіна, Ангели Меркель та Емманюеля Макрона у режимі відеоконференції.

«Ми продовжуємо узгодження з Берліном і Парижем. Коли будуть конкретні підсумки погодження, ми вас поінформуємо», – сказав Пєсков.

При цьому він заявив, що у переговорах не братиме участь президент України Володимир Зеленський, пояснивши тим, що вони не готуються як захід «нормандської четвірки». Водночас вказав, що лідери трьох країн обговорять загострення на Донбасі, однак ця тема не буде єдиною.

«Безумовно, зараз у подібному форматі обговорення без того, щоб порушити ситуацію на Донбасі, неможливо. Звичайно, ця тема так чи інакше фігуруватиме на порядку денному. Але це не єдина тема», – уточнив він.

Відомо також, що сьогодні прессекретар Путіна заявив про відсутність планів у президента РФ Володимира Путіна проводити розмову з президентом України Володимиром Зеленським. І уточнив, що у разі необхідності «її можна буде швидко організувати».

Нагадаємо.  26 березня в районі селища Шуми Донецької області незаконні збройні формування Росії відкрили вогонь із мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів. Внаслідок обстрілів загинуло четверо та отримали поранення двоє українських військовослужбовців.

Після цього Київ ініціював позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки, але воно не відбулося. Президент Володимир Зеленський звернувся по допомогу до «нормандської четвірки» і анонсував переговори з лідерами нормандського формату.

А голова української делегації ТКГ наголосив, що з агресором також потрібно розмовляти.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.