У МЗС відповіли на закиди щодо «російського» Тараса Шевченка

Російський центр науки і культури в Києві вирішив організувати поетичний захід у день пам’яті «російсько-українського» поета Т.Г. Шевченка.

Міністерство закордонних справ відреагувало у коментарі «Радіо Свобода», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Російський центр науки і культури в Києві вирішив організувати захід «Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка». У МЗС прокоментували.

«У зв’язку із маніпулятивними та зухвалими зазіханнями країни-агресора на історико-культурну і філософську спадщину Т.Г.Шевченка, наголошуємо, що національна самоідентифікація Кобзаря – непримиренного борця за національне і духовне відродження України, визволення нашої Батьківщини з-під гніту Росії – не може викликати жодних сумнівів. МЗС заперечує будь-які російські наративи стосовно Т.Г.Шевченка», – йдеться у коментарі.

Окрім того, у міністерстві зазначили, що Російський центр науки і культури в Києві – це єдина в Україні державна установа Росії з функціями культурного представництва. Водночас в Москві функціонує Національний культурний центр України, згідно з угодою між Кабміном та урядом Росії від 1998 року

У РНБО відповіли на запит журналістів, що розгляне питання припинення роботи Російського центру в Києві, якщо надійде подання від «президента або іншого суб’єкта законодавчої ініціативи».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.