У Зеленського вирішили подальшу долю розмальованих дверей

В Офісі президента відмовилися від пропозиції художньої галереї продати їй свої двері, які були розмальовані й пошкоджені учасниками акції на підтримку Сергія Стерненка 20 березня

Про це розповіла речниця президента Юлія Мендель у коментарі Українській правді, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Пошкоджені двері Офісу президента не планують продавати. Їх хочуть реставрувати і встановити на місце. Таким чином ОП вирішив зекономити на купівлі нових дверей.

«Пошкоджені двері Офісу президента сьогодні відправляють на реставрацію з метою економії коштів. Реставрувати двері значно дешевше, ніж купити нові. Офіс президента не буде віддавати жодні пошкоджені частини будівлі на будь-які виставки, оскільки не вважає ці речі об’єктами мистецтва, а ставиться до всіх пошкоджень як до доказів вандалізму», – сказала Мендель.

Речниця додала, що всі, хто причетний до цього вандалізму, мають відповісти перед законом. І зазначила, що кожна людина в Україні може висловлювати протести, однак «жодному за 30 років незалежності не спадало на думку робити те, що сталося 20 березня».

Нагадаємо. 20 березня на Банковій проходила акція на підтримку ув’язненого Сергія Стерненка, під час якої мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками. Тоді ОП оцінив заподіяну шкоду у 2 млн гривень.

За кілька днів пошкоджені двері з’явилися в ефірі телеканалу «1+1». За словами Мендель, їх позичив телеканалу Офіс президента тільки на один вечір. У відповідь на все, що відбулося, громадська організація «Речовий доказ» запропонувала ОП викупити в нього ці двері, щоб зробити з них експонат своєї художньої галереї.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.