«Бронепоїзд стоїть на запасній колії»: Росія пообіцяла відповідь на можливе відключення від SWIFT

Кремль обіцяє відповісти в разі реалізації загроз відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT. «Нехай спробують», – кажуть вони.

Про це йдеться у повідомленні «РІА Новости», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Спецпредставник президента Росії з питань міжнародного співробітництва в області інформаційної безпеки, директор департаменту міжнародної інформаційної безпеки МЗС Андрій Крутских пригрозив «відповідною реакцією» на спроби відключити Росію від SWIFT.

«Нехай спробують», – сказав Крутских.

За його словами, те, що такі спроби не робилися, свідчить про те, що за останні роки Росія зміцнила свою обороноздатність. Тому навряд чи хтось захотів би піти на такий ризик.

«У світі камікадзе не існує», – сказав він.

За словами Крутських, вони відчувають «впевненість».

«Наш бронепоїзд стоїть на запасній колії, повна впевненість у нашій силі, могутності й відповідній реакції безсумнівно присутні, тому і впевненість ми відчуваємо», – сказав Крутских.

Нагадаємо. В Європарламенті запропонували ЄС відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT та відмовитись від «Північного потоку-2». Заходи впливу можуть бути застосовані в разі, якщо Росія «не припинить ескалацію конфлікту на південному сході України».

Того ж дня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що в Росії вже нібито є база для створення аналога міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.