ФСБ заявила про затримання 16 прихильників українського молодіжного радикального співтовариства

Влада РФ звинувачує затриманих у підготовці вибухів

Про це йдеться на сайті Федеральної служби безпеки РФ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Росії заявили про затримання групи прихильників українського радикального співтовариства, які нібито займалися підготовкою вибухів. Їх затримали в Іркутську, Краснодарі, Саратові, Тамбові, Тюмені, Читі, Анапі Краснодарського краю, Пущино Московської області, Переславлі-Залєському Ярославської області.

«ФСБ РФ у взаємодії зі СК РФ у містах Іркутську, Краснодарі, Саратові, Тамбові, Тюмені, Читі, Анапі Краснодарського краю, Пущино Московської області, Переславль-Заліському Ярославської області затримано 16 прихильників українського молодіжного радикального співтовариства «М.К.У.», причетних до скоєння насильницьких злочинів, пропаганди екстремізму, а також підготовки підривів адміністративних будівель органів влади та збройних нападів на громадян», – йдеться на сайті.

Представниця Слідчого комітету РФ Світлана Петренко заявила, що організатором зазначеної спільноти нібито є Єгор Краснов.

«Залучення нових членів до злочинної діяльності велося поетапно. Так, спочатку ватажком «М.К.У.» пропонувалося їм зробити екстремістські написи на фасади будівель, далі – побити бездомного або представника однієї з молодіжних субкультур. В подальшому – здійснити напади на громадян, співробітників правоохоронних органів із застосуванням холодної зброї, підпали та підриви будинків органів влади. Направляючи відеозвіти про проведені акції Краснову Е.С., прихильники «М.К.У.» потрапляли в залежність від ватажка української радикальної структури», – заявили в ФСБ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.