США підтвердили готовність долучитися до «Кримської платформи»

Сполучені Штати готові приєднатися до «Кримської платформи», щоб досягти остаточної мети – припинення російської окупації Кримського півострова.

Про це повідомили в офісі представника Державного департаменту США у відповідь на інформаційний запит Укрінформу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сполучені Штати підтримують мирну ініціативу України і готові продовжувати співпрацю для досягнення головної мети – деокупації півострова та миру на Донбасі.

«США вітають нову ініціативу України «Кримська платформа» та з задоволенням чекають продовження співпраці з Україною, а також нашими союзниками й партнерами щодо припинення російської окупації Кримського півострова і агресії (РФ – ред.) на сході України», – відзначили в американському зовнішньополітичному відомстві .

У Держдепартаменті підкреслили, що США «підтверджують свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи її територіальні води».

Нагадаємо. Перший саміт міжнародної «Кримської платформи» запланований на 23 серпня в Києві. Зараз йде підготовча робота в цьому напрямку.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.