Звільнена суддя часів Януковича повернулась до Печерського районного суду

Скандальна суддя Царевич повернулась на роботу в Печерський районний суд. Поки що вона не має кабінету, не розглядатиме справи, але отримуватиме зарплату

Про це повідомляє Главком, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Скандальна суддя часів Януковича Оксана Царевич повернулась на роботу в Печерський районний суд столиці після того, як її виправдав Верховний суд.

«На сайті суду у списку суддів з’явилося її ім’я. Щоправда, наразі у Царевич відсутній власний кабінет. Оскільки у суді закінчилися п’ятирірічні повноваження, розглядати справи вона поки що не буде, але отримуватиме зарплату», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. 29 вересня 2016 року п’ятий президент Петро Порошенко звільнив Царевич за порушення присяги під час винесення рішень проти учасників Революції гідності.

У березні Верховний суд скасував указ про звільнення скандальної судді часів Януковича. Оксану Царевич свого часу звинувачували в незаконному позбавленні водійських прав активістів Автомайдану.

У 2014 році Вища рада юстиції відкрила дисциплінарну справу проти Царевич, яка стосувалася переслідування активістів Автомайдану. Царевич неправомірно засудила як мінімум чотирьох людей, чиї автомобілі засвітились у поїздці Автомайдану в Межигірʼя 29 грудня 2013 року. Усі вони нічого не порушували. Рапорти поліції були сфальшовані.

У 2015 році Вища кваліфікаційна комісія суддів відсторонила Царевич від посади.

Суддя Царевич відома також тим, що входила в колегію суддів у першій справі Юрія Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було пред’явлено звинувачення екс-прем’єрці Юлії Тимошенко, а пізніше відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова.

Царевич звинувачувалась у винесенні свідомо неправочинного вироку, але у 2020 році Шевченківський районний суд Києва виправдав її.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.