Мінветеранів має намір ініціювати створення в Україні всесвітнього науково-практичного центру психічного здоров'я "Бородянка-Центр"

Міністерство у справах ветеранів ініціюватиме створення в Україні всесвітнього науково-практичного центру психічного здоров’я “Бородянка-Центр”.

“Міністерство у справах ветеранів України ініціюватиме створення сучасного науково-практичного центру психічного здоров’я світового значення “Бородянка-Центр” на базі зруйнованого російськими окупантами центру соціально-психологічної реабілітації населення у селищі міського типу Бородянці (Київська область), що належав Мінветеранів”, – ідеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що у закладі надаватимуть кваліфіковану допомогу за стандартами провідних країн світу, а також вивчатимуть феномени нелюдськості та геноциду, до яких вдалася російська армія щодо українського народу.

“Те, що сталося у Бородянці, заслуговує на ретельне міжнародне розслідування як акту геноциду українського народу. Звичайні люди зазнали і стали свідками таких травм, яких жодна людина у світі не зазнавала у ХХІ столітті. Після звірств росіян, які пережили жителі Бородянки, тут необхідно створити потужний світовий центр ментального здоров’я, де будуть зосереджені кращі фахівці з усього світу”, – наводить слова міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної пресслужба відомства за результатами онлайн-зустрічі з представниками Світового конгресу українців.

Глава Мінветеранів наголосила, що завданням є не просто відновити центр у Бородянці, а реалізувати цей проєкт як пілотний із точки зору впровадження найкращих світових методик, міжнародної експертизи та відпрацювання моделі надання послуг і ветеранам, і цивільному населенню, яке переживає наслідки жахів окупації.

Лапутіна також наголосила, що в Україні буде впроваджено новий підхід до психологічної реабілітації українських воїнів за стандартами провідних країн світу, а роботу реабілітаційних центрів міністерства буде відновлено повним обсягом і буде якісно іншим рівень надання послуг.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.