Куди зникає бадьорість: 10 непомітних звичок, які висмоктують із нас енергію

Психологи зазначають, що є звички, які буквально “висмоктують” енергію, залишаючи людей без сил на весь день. Науковці з’ясували, що навіть безлад на столі та велика кількість відкритих вікон у браузері можуть втомлювати.

Докладніше про шкідливі повсякденні звички розказують Вчасні Новини.

Шкідливо відповідати на дзвінки одразу

Психологи радять попросити колег і друзів, щоб надсилали повідомлення в робочий час. Такий підхід не виснажуватиме організм зайвими турботами.

Шкідлива звичка: відкривати занадто багато вікон у браузері

Науковці вважають, що перемикання з одієї вкладки на іншу створює ілюзію додаткової роботи, що насправді не так. Насправді ж такі користувачі не вникають повноцінно в жодне із завдань, а значить не можуть бути по-справжньому ефективні.

Горбитися – шкода для вашого самопочуття

Лікарі зазначають, що погана постава дає додаткове навантаження на м’язи, суглоби та сухожилля. У результаті тіло затрачає більше енергії – а це веде до втоми.

Неправильне дихання шкодить здоровью

Достатня кількість кисню в крові – шлях до нормально функціонування організму. Неглибоке дихання зменшує кількість кисню, що надходить в організм, а отже і в кров, органи та клітини. Це може запускати у мозку зв’язки, які призводять до втоми.

Не варто відкладати маленькі задачі на потім

Поступово всі дрібні справи перетворюються на величезний список, від якого паморочиться в голові.Експерти радять виконувати незначні завдання, які не займають більше 5 хвилин, одразу. Таким чином можна позбутися відчуття, що попереду чекає багато роботи.

Світло вночі краще вимикати

Щоб сон був спокійний та глибокий, потрібно позбутися від чинників, що можуть турбувати організм під час відпочинку. Увімкнене світло вночі стримує вироблення мелатоніну та призводить до безсоння та втоми.

Не варто завчасно багато планувати

Психіатри дійшли висновку, що завчасне планування може як організовувати думки, так і шкодити. Великий список справ протягом дня викликає відчуття тривоги та страх не встигнути зробити усе вчасно. Краще дописати нові пункти, коли попередні вже виконано.

Безлад на робочому столі – творчо, але втомлює

Не у кожного вистачає часу на те, щоб тримати робоче місце в порядку. Експерти радять витратити 10-15 хвилин на день для прибирання. Це допоможе уникнути хаосу не лише в домі, а й у голові. Так ви створите позитивну атмосферу, у якій мозок не перенапружуватися.

Не робіть великі перерви між прийомами їжі

Організм отримує енергію з їжу, а точніше – вуглеводів. Довга перерва між прийомами їжі може негативно вплинути на загальне самопочуття. Дієтологиі радять їсти кожні п’ять годин, щоб регулярно поповнювати запас енергії та уникнути виснаження.

Відмовтеся від занадто емоційних телепередач

Велика кількість складного та емоційного контенту вимотує та може призвести до ментального виснаження. Краще обмежити кількість надто емоційних фільмів, серіалів та шоу, а натомість розбавити їх більш спокійними та нейтральними.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.