Лукашенко заявив про підтримку Росії у війні з Україною

Самопроголошений очільник Білорусі Олександр Лукашенко закликав західні країни надати докази підготовки Росією вторгнення до України. І висловив свою думку стосовно повномасштабного нападу РФ на Україну.

Відеозапис оприлюднив білоруський провладний Telegram-канал «Пул першого».

Лукашенко зробив заяву щодо можливої війни під час наради Міністерства оборони Білорусі

«Вчергове наші партнери, як їх у Росії називають, наші суперники, як я сказав, вороги, намагаються «відстроїти Росію», тому вигадали тезу, що Росія нібито планує напасти на Україну. Ну, якщо планує, то покладіть факти на стіл і підтвердіть цю тезу», – зазначив білоруський диктатор.

Водночас подальші заяви невизнаного у світі очільника Білорусі свідчили про те, що фактичне керівництво країни зовсім не виключає можливості збройного конфлікту між РФ та Україною та у разі його початку не планує залишатися осторонь.

«Вони (західні країни – «Главком»), напевно, переживають, що в нас став менший потік мігрантів, тому що використовували цих людей (ми це вже бачимо) для того, щоб вирішити свої внутрішні проблеми та тримати нас у напрузі. Вони чудово розуміють: якщо тільки Україна спробує розв’язати конфлікт з Росією, осторонь Білорусь не залишиться, тому білоруську армію треба стримувати, напружувати на західних рубежах», – заявив Лукашенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.