Перерахунок пенсій онлайн: як оформити послугу

Для оформлення виплат від держави пенсіонерам більше не потрібно буде ходити в держоргани і стояти в чергах. Перерахунок пенсій проходитиме на порталі “Дія”.

Про це повідомив глава Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

“Для отримання цієї послуги ми максимально автоматизували процес, щоб скоротити кількість документів, полів для заповнення і час очікування”, – написав він.

Міністр також уточнив, що відтепер, щоб оформити виплату від держави та зробити перерахунок пенсій, бабусям і дідусям не потрібно ходити в держоргани і стояти в чергах.

“Тепер вони зможуть зробити це, не виходячи з дому, на порталі “Дія”. Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи і відправити заявку – і все. В умовах пандемії ці інновації допоможуть дорослим людям запобігти зайвим ризикам захворіти в чергах, а також збереже їх здоров’я або навіть життя”, – резюмував Федоров.

Нагадаємо. З 1 грудня на порталі “Дія” в тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування і зайвих документів.