Посол Німеччини: Північний потік-2″ пів року не працюватиме

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен переконана, що газопровід “Північний потік 2” ще щонайменше пів року не працюватиме.

Про це вона заявила в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передають Вчасні Новини.

За її словами, зовнішня політика Німеччини дуже мало змінюється зі змінами уряду.

«Ви знаєте позицію “Зелених”, особливо щодо “Північного потоку 2” та Росії. Це не значить, що щось різко зміниться, тому що вони все-таки з членами команди та не можуть самостійно все вирішувати. Але я впевнена, що вони мають ідеї, які вони хочуть втілювати. Зараз будуть такі процеси, і Україна про це буде знати», – сказала вона.

Фельдгузен назвала хорошою пропозицію з боку України на адресу ЄС щодо додаткового транзиту в обсязі 55 млрд кубометрів газу за спеціальними умовами.

“Якщо ви уважно подивитеся, то мова тільки про додаткові обсяги газу. Це не так легко, як ми думаємо, тому що газ перебуває в Росії, а не в Україні, пункт передачі газу – на вашому східному кордоні… Пропозиція цікава. Тому що “Північний потік-2” ще точно пів року не працюватиме. Якщо Росія може видобувати більше газу і хоче більше постачати його, якщо у них є комерційний інтерес і вони це фізично можуть зробити – це хороша пропозиція, і я можу уявити собі, що вона буде реалізована”, – зауважила дипломат.

Фельдгузен додала, що сертифікацію газопроводу німецький регулятор Bundesnetzagentur відклав через необхідність спочатку провести анбандлінг.

Нагадаємо. Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке проводить сертифікацію газогону, 16 листопада призупинило процес. Німецький регулятор також задовольнив запити НАК «Нафтогаз України» та ТОВ «Оператор ГТС України» щодо участі у цій процедурі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.