СБУ заявила про розслідування спроби державного перевороту (відео)

Служба безпеки України заявила про розслідування підготовки окремими громадянами України дій з метою захоплення державної влади.

Про це йдеться на сайті СБУ, передають Вчасні Новини.

“СБУ розслідує провадження за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади”, – йдеться в повідомленні.

Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Провадження відкрито за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України – за фактом готування окремими громадянами України та Російської Федерації дій з метою захоплення державної влади.

Нагадаємо. 26 листопада президент України Володимир Зеленський на пресмарафоні заявив, що має інформацію про підготовку на 1-2 грудня за участю «представників Росії» спроби державного перевороту в Україні.Володимир Зеленський дослівно сказав: «У нас є не тільки агентурна інформація, в нас є навіть звукова інформація, де представники з України, скажімо так, з представниками з Росії обговорюють участь Ріната Ахметова у державному перевороті в Україні, що буде залучено мільярд доларів».

Згодом олігарх Рінат Ахметов відреагував на закиди Зеленського щодо підготовки до держперевороту

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.