У МЗС відповіли на пропозицію Ердогана щодо посередництва

Україна вітає будь-які зусилля партнерів, які можуть допомогти в завершенні військового конфлікту на Донбасі. Водночас у МЗС назвали умову щодо нових форматів переговорів

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.

В Україні вітають будь-які зусилля партнерів, які можуть допомогти в завершенні військового конфлікту на Донбасі і поверненні тимчасово непідконтрольних уряду територій. Водночас Україна залишається відданою нормандському формату.

“Україна залишається відданою роботі в нормандському форматі, однак ми ніколи не відмовляємося від будь-яких пропозицій або ініціатив, запропонованих іншими партнерами і друзями. Ми будемо вітати будь-які зусилля, які можуть допомогти нам у закінченні цієї війни, поверненні територій Україні, які зараз опинилися під російським контролем. Ми готові працювати з такими партнерами і координувати зусилля”, – заявив він.

Кулеба підкреслив, що в України і Туреччини хороші відносини і високий рівень довіри між президентами Володимиром Зеленським і Реджепом Таїпом Ердоганом.

Він також додав, що Україна наполягає на єдиній умові, що не повинно бути ніяких домовленостей про Україну без України.

Нагадаємо. Раніше Глава Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що готовий стати посередником між Києвом і Москвою, щоб привести відносини двох столиць, що ворогують, до мирного врегулювання

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.