"Меморіал" обіцяє знайти законні способи продовжувати роботу

Правління Міжнародного історико-просвітницького товариства “Меморіал” (визнано в РФ НКО-іноагентом) заявило, що шукатиме законних способів для продовження його роботи.

Верховний суд РФ за позовом Генпрокуратури ліквідував у вівторок Міжнародне історико-просвітницьке товариство “Меморіал”.

“Зрозуміло, ми опротестовуватимемо рішення Верховного суду РФ усіма доступними нам шляхами. І ми знайдемо законні способи продовжувати нашу роботу”, – йдеться у повідомленні правління “Меморіалу”, оприлюдненому на сайті організації у вівторок.

“Наша країна потребує чесного та сумлінного осмислення радянського минулого; у цьому – запорука її майбутнього. Смішно думати, що судова ліквідація Міжнародного Меморіалу зніме це питання з порядку денного. Пам’ять про трагедії минулого необхідна всьому російському суспільству. І не лише російському: пам’ять про державний терор об’єднує усі колишні радянські республіки”, – зазначили у правлінні організації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.