Що відомо про наслідки масованого ракетного удару по Україні

Вранці 29 грудня російські окупаційні війська завдали чергового масованого ракетного удару по території України. Сили ППО збили 54 з 69 ракет крилатих ракет окупантів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Телеграмі.

«Противник продовжує ракетний терор проти мирних громадян України. Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктам енергетичної інфраструктури нашої країни. За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети», – йдеться в повідомленні.

Найбільш постраждалі регіони

Київ та Київська область. За даними КМВА, у небі над Києвом було зафіксовано 16 ворожих ракет, які були знищені українською ППО. Уламки російських ракет завдали руйнувань у трьох районах столиці – Дарницькому, Голосіївському та Печерському. Відомо також про трьох постраждалих осіб, серед яких, за даними мера Києва Віталія Кличка, 14-річна дівчинка.

Харківська область. За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, в області зафіксовано 4 прильоти. Окупанти вдарили по Немишлянському та Основ’янському районах Харкова.

«Під прицілом – критична інфраструктура. На місці працюють рятувальники. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється», – повідомив Синєгубов.

Одеська область. За даними очільника місцевої ОВА Максима Марченка, над Одещиною було збито 21 російську ракету.

«На жаль внаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Всі служби на місцях і працюють», – повідомив Марченко.

Львівська область. За даними голови Львівської ОВА, над областю працювала ППО.

«Ракети пошкодили об’єкт енергетичної інфраструктури. Інформації про потерпілих станом на цю мить немає. На Львівщині застосували аварійні відключення електроенергії через пошкодження енергоінфраструктури.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що без електроенергії залишилось 90% міста.

Івано-Франківська область. За словами радника голови Офісу президента України Кирила Тимошенка, вибухів у регіоні не зафіксовано, але однак одна з ворожих ракет вилучила у приватний будинок одного зі сіл області.

«Ранок, село у Івано-Франківській області, майже за тисячу кілометрів від росії. Прилітає ракета прямісінько в будинок, чудом не вибухає. Цинізму росіян немає меж», – написав він.

Енергетика після обстрілів

Під час масованого ракетного обстрілу України постраждали об’єкти генерації та електромережі. Найскладніша ситуація на Заході, в Одесі та Києві.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці.

«Сьогодні ворог здійснив чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. На жаль, є певні пошкодження об‘єктів генерації та електромереж. Станом на 11:00 складна ситуація на заході країни, Одеському та Київському регіонах», – повідомив міністр.

Він зазначив, що енергетики вже відновлюють електропостачання, але відбуватимуться аварійні відключення світла.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.