На меморіальній дошці, встановленій на честь загиблого в ООС командира, зробили понад 10 помилок (фото)

У Сумах відкрили меморіальний об’єкт на честь загиблого в ООС командира 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади полковника ЗСУ Євгена Коростельова. Пам’ятну дошку, яка містить понад 10 помилок, встановили на вході до будівлі сумської загальноосвітньої школи №18.

Про це повідомляє УНІАН, передають Вчасні Новини.

Подробиці. 29 січня у Сумах відкрили меморіальну дошку 29 січня прямо на вході до будівлі сумської загальноосвітньої школи №18. Її автор зробив понад 10 граматичних, а також технічні помилки.

У цьому невеликому тексті, який вигравіювано на пам’ятній дошці, допущено 7 орфографічних помилок, а також пунктуаційні (синтаксичні), одну стилістичну і низку технічних.

На сайті Сумської міськради сказано, що вшанувати командира 128-ої окремої гірсько-штурмової бригад зібрались його рідні, близькі, побратими, представники міської та обласної влади й учні школи.

Відкривали меморіальну дошку командир 25-ої повітряно-десантної бригади та начальнику артилерії. Потім відбувся заупокійний молебень та освячення меморіальної дошки, який проводили священники сумської єпархії ПЦУ на чолі з архієпископом Сумським і Охтирським ПЦУ Мефодієм. Завершився захід покладанням квітів та військовим салютом.

На меморіальній дошці, встановленій на честь загиблого в ООС командира, зробили понад 10 помилок (фото)
Меморіальний об’єкт на честь загиблого в ООС командира 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади полковника ЗСУ Євгена Коростельова (фото УНІАН)

Довідка. Євген Коростельов народився 9 жовтня 1978 року в м. Суми. Після закінчення школи навчався у Сумському інституті ракетних військ та артилерії, а по закінченні проходив службу в 25-й окремій повітрянодесантній бригаді. Бойовий шлях у 25-й бригаді завершив на посаді начальника артилерії – заступника командира бригади 22 жовтня 2019 року, коли пішов на підвищення та був призначений на посаду командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у складі оперативного командування «Захід».

Євген Коростельов з перших днів російсько-української війни виконував найскладніші бойові завдання в АТО, брав безпосередню участь в операції з блокування і визволення міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області, інших операціях.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 21 липня 2015 року він був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

12 листопада 2019 року поблизу Новотроїцького під час виконання бойового завдання, особисто оглядаючи позиції бригади на ввіреній ділянці фронту, отримав поранення та мінно-вибухові травми. Помер 19 листопада внаслідок отриманих поранень і травм.

Указом президента України 19 листопада 2019 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня (посмертно).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.