У МЗС назвали мету проведеного у Донецьку пропагандистського «форуму»

У МЗС України заявили, що проведення пропагандистського «форуму» в окупованому Донецьку є спробою Кремля перекроїти Україну під російські лекала.

Про це сказав спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Російське керівництво не полишає ідеї перекроїти Україну під свої лекала і цьому свідчить нещодавнє проведення в окупованому Донецьку пропагандистського «форуму».

У МЗС зазначили, що така спроба є невдалою і підкреслили, що такі дії окупантів не зможуть зупинити невідворотне відновлення суверенітету України над ОРДЛО.

«Невпинні спроби Кремля нав’язати Донбасу «русский мир» і затягнути його до токсичного інформаційного простору йдуть у розріз зобов’язань Російської Федерації в рамках мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту», – зазначив Ніколаєнко.

Головною метою цього «форуму» спікер МЗС назвав створення перешкод для мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Читайте також: В ОРДЛО домовились про процес злиття окупованих територій

Він також додав, що збройна агресія Росії проти України – це злочин проти міжнародного миру, який тягне за собою її міжнародно-правову відповідальність як держави та міжнародну кримінальну відповідальність всіх причетних до заподіяних злочинів. І пообіцяв, що Україна обов’язково поінформує іноземних партнерів про черговий приклад підривної діяльності Росії на Донбасі.

«Жодні «доктрини» зі сфери фантастики не зупинять невідворотне відновлення суверенітету України над її тимчасово окупованими територіями. Очікуємо від російської сторони сумлінного виконання раніше досягнутих домовленостей для просування переговорного процесу», – додав спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.