Гармаш: ОБСЄ зробила представників ОРДЛО з російськими паспортами стороною переговорів

Модератор від ОБСЄ порушив тристоронній формат переговорів ТКГ, наділивши статусом учасників запрошених представників з ОРДЛО з російськими паспортами.

Про це написав представник Донецька в ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Гармаша, цього разу засідання ТКГ було специфічним. П’ять годин переговори йшли у вигляді двосторонніх консультацій модератора від ОБСЄ з представниками сторін у двосторонньому форматі. Після цього, приблизно півгодини, була «неофіційна інформаційна зустріч» офіційних представників делегацій. Лише останні півгодини проходило офіційне засідання робочої групи.

«Важливий момент: і в двосторонніх консультаціях з модератором, і на неофіційній нараді представників делегацій брали участь так звані «представники ОРДЛО» з російськими паспортами. Тобто, ОБСЄ самовільно, в порушення Мінських угод, порушило тристоронній формат переговорів, наділивши статусом делегацій/сторін переговорів запрошених (до речі, до сьогоднішнього дня не зрозуміло – ким) з ОРДЛО російських громадян», – написав він.

Читайте також: Гармаш: ТКГ може перетворитися на «Консультативну Раду», про яку мріє РФ

Важливим він вважає те, що переговорний процес не зірвано. Хоча є чітка впевненість, що Росія робить все можливе для створення умов, щоб українська сторона здали нерви, і вона першою вийшла з переговорів. Водночас наголошує, що українська сторона не дасть можливості Росії звинуватити її в зриві процесу, до якого прив’язані санкції проти РФ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.