Стягнення збитків за окупацію Криму: Ощадбанк програв суд Росії

Паризький апеляційний суд відхилив рішення Міжнародного арбітражу від 26 листопада 2018 року у справі Ощадбанку проти Російської Федерації.

Про це повідомила прес-служба Ощадбанку, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Паризький апеляційний суд скасував стягнення з Росії збитків за окупацію Криму.

«Ощадбанк вважає таке рішення апеляційного суду з точки зору права помилковим та таким, що суперечить усталеній прецедентній практиці як у Франції, так і в інших європейських країнах. Банк планує негайно оскаржити це рішення», – йдеться в повідомленні.

Наразі Ощадбанк планує оскаржувати рішення Паризького апеляційного суду перед Верховним судом.

«Ми впевнені, що в наступній інстанції рішення апеляційного суду буде скасовано та рішення Міжнародного трибуналу від 26 листопада 2018 року залишиться в силі, як це було зроблено в інших інвестиційних справах за участю Росії», – наголосили у банку.

Нагадаємо. 26 листопада 2018 року Міжнародний трибунал ухвалив рішення про стягнення з Росії 1,3 млрд доларів збитків, завданих Ощадбанку внаслідок окупації Криму. Загальна сума відшкодування також мала включати відсотки, нараховані з моменту винесення рішення.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.