В ОРЛО засудили до 17 років звільненого в рамках обміну луганчанина

У Луганську позбавили волі луганчанина, який нібито був завербований СБУ під час відбування покарання на території України. Його засудили до 17 років ув’язнення.

Про це повідомила «Генпрокуратура ЛНР», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Місцевого жителя окупованого Луганська звинуватили у підготовці до теракту, незаконному обігу вибухових речовин і боєприпасів, виготовленні саморобного вибухового пристрою, державній зраді і шпигунстві.

Так званий «суд» визнав чоловіка винним і призначив покарання у вигляді «17 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 46 852 рубля».

Окупанти заявили, що луганчанин нібито був завербований СБУ під час відбування покарання в місцях позбавлення волі на території України.

«За сприяння куратора з української спецслужби чоловік достроково вийшов на свободу і в ході обміну полоненими в грудні 2017 прибув до Луганська. Він влаштувався на військову службу в Народну міліцію ЛНР і почав передавати СБУ відомості військового характеру. Крім того, виконуючи завдання української спецслужби, чоловік незаконно придбав боєприпаси й вибухові речовини, виготовив саморобний вибуховий пристрій і планував здійснити теракт в ході масових заходів в центрі Луганська, однак був затриманий в жовтні 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловік повністю визнав вину у всіх інкримінованих йому злочинах і «сприяв розкриттю агентурної мережі СБУ».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.