Місія ОБСЄ виявила сучасні російські броньовики «Есаул» на території ОРДО

Росія продовжує постачати своїм збройним формуванням на Донбасі сучасне озброєння

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ у четвер, 29 квітня, передає «Укрінформ».

Подробиці. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вперше зафіксувала на окупованій Донецької області 15 сучасних російських броньованих автомобілів УАЗ «Есаул», які виготовляються виключно на території РФ.

«Російська Федерація продовжує постачати своїм незаконним збройним формуванням на сході України сучасне російське озброєння, що виробляється лише в Росії. 14 квітня СММ вперше помітила 15 броньованих транспортних засобів УАЗ «Есаул» поблизу окупованого села Олександрівське, за 21 км від лінії зіткнення», – заявив він.

Український посол підкреслив, що замість того, щоб продовжувати розпалювати насильство на Сході, російська сторона має зосередити свої зусилля на виконанні своєї частини зобов’язань на безпековому треку Мінських домовленостей.

Він також повідомив, що протягом минулого тижня внаслідок порушення перемир’я з боку збройних формувань РФ загинув один український військовослужбовець, ще двоє зазнали поранень.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.