БЕБ заарештувало 470 млн грн російського олігарха

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) і Офіс генерального прокурора забезпечили накладення арешту на активи кіпрських компаній на 469 млн грн, які перебувають на рахунках банку, бенефіціарами якого є російський олігарх і російські бізнесмени.

Як повідомила пресслужба БЕБ, олігарх і бізнесмени, використовуючи підконтрольні кіпрські компанії та особисту банківську установу, яка за обсягом активів входить до десятка найбільших фінансових установ країни, напередодні і під час збройної агресії РФ проти України організували проведення фіноперацій, спрямованих на легалізацію (відмивання) активів зазначених компаній на загальну суму понад 1 млрд грн і їх подальше виведення з банківської системи в Україні.

БЕБ зазначило, що такі дії розпочались заздалегідь, щоб уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій або застосування заходів примусового вилучення прав власності.

Зазначається, що досудове розслідування здійснюється у взаємодії з Держфінмоніторингом та Державною податковою службою України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.