У боях на Донбасі сьогодні вирішується все

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в боях та протистоянні Збройних сил України російській армії на Донбасі сьогодні вирішується, чи існуватиме цей регіон та життя в ньому.

“На Донбасі окупанти роблять усе, щоб знищити якесь життя на цій території. Постійні жорстокі бомбардування, постійні російські удари по інфраструктурі та житлових районах свідчать про те, що Росія хоче зробити цю територію безлюдною. Тому оборона нашої землі, захист наших людей – це буквально боротьба за життя”, – заявив Зеленський у відеозверненні в п’ятницю ввечері.

“Для Лисичанська, Сєверодонецька, Попасної, Краматорська, Слов’янська, Мар’їнки та інших міст і громад Донбасу, які російські війська хочуть перетворити на руїни, – у цій війні вирішується все. Тільки якщо Україна вистоїть – вони будуть жити. Якщо ж російським загарбникам вдасться реалізувати свої плани хоча б частково, то у них ще вистачить артилерії та авіації, щоб зруйнувати до каміння весь наш Донбас, як вони вже зробили це із Маріуполем”, – сказав він.

За його словами, Маріуполь на сьогодні є російським концтабором, при цьому росіяни поводяться більш цинічно, ніж нацисти 80 років тому.

“У місті, яке було одним із найбільш розвинутих, зараз просто російський концтабір серед руїн. І порядки окупантів у тій частині Маріуполя, яку вони, на жаль, поки що контролюють, несуттєво відрізняються від того, що робили нацисти на захопленій території сходу Європи. Але російським військовим вдається бути навіть цинічнішими, ніж нацистам 80 років тому. Нацисти хоча б не розповідали, що це маріупольці і захисники міста самі себе обстрілюють і вбивають”, – зазначив президент.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.